Община Якоруда, България Home Page
Община Якоруда, България Home Page
 
bg
Колоездене

grupa_copy.jpgПоради опасността за живота на децата от натовареното улично движение и нагънат терен, в гр. Якоруда трудно се развива шосейното колоездене, но пък природата дава отлични условия за развитието на планинското колоездене. Скъпите велосипеди и трудна поддръжка, бедната материална база все още правят и този спорт не малко опасен!!
Въпреки трудностите в Якоруда се организират вело-тренировки, вело-походи и вело-сътезания, както и участие в Държавно първенство по триатлон /плуване, колоездене и бягане с треньор инж. Светослав Похлупков/.

P1010028.JPG

Един от първите организатори на междуградското шосейно колоездене е Живко Сахатчиев 

  Na_moreto.jpg Kolo_2.jpg

Под негово ръководство и организация в близкото минало са реализирани колопоходи из цялата страна.

В момента основни организатори и спонсори на такъв род състезания са Борис Манчев, Костадин Георгиев, Васил Ройнев, Джамал Коренарски и Ангел Хаджиценев. Същите ежегодно за празника на Якоруда провеждат вело-състезание на два етапа. Като първи етап от състезанието е шосейното колоездене до местността "Рибарника - Бела Места", а втори етап - майсторско кормуване на велосипед и изправяне на една гума.

Kolo_copy.jpg

На състоялото се състезание на 05.09.2006г в първия етап - шосейно колоездене, начело на колоната през цялото време бе Георги Ройнев. Участник в Републиканско първенство по триатлон и най-добрият скиор на Якоруда в неговата вързрастова група.

 Ribarnik_copy.jpg

Колоната от велосипедисти в местността "Рибарника - Бела Места", където един от организаторите и съдържател на рибарника Борис Манчев раздаде на всички възпоменателни тениски и безалкохолни питиета.

     

Bore_copy.jpg

Готови за втория етап от състезанието, г-н Манчев дава последни наставления на участниците.

 

Ob_copy.jpg

Част от състезанието, за голямата награда.

     

Vilian_copy.jpg

В общото класиране първото място отново бе за миналогодишния победител Велян Рашков - с голямата награда велосипед. Борис Манчев връчва наградата на победителите. Съдийски състав инж. Светослав Похлупков и дългогодишния спортен деятел Кирил Богданов.

 

III_copy.jpg

В много оспорваната борба в това тежко състезание на второ място бе класиран Салих Адемов, трети Ебедим Муртев. За четвъртия имаше също награда, тя бе дадена на Кадри Крончев.


II_copy.jpgНай-малкият участник Ибрахим Османов извоюва наградата си въдица. Тъй като имаше и други участници на неговата възраст, класирали се успешно, той трябваше да извоюва наградата си в директен двубой с другите си съперници в трети етап - Спринтова обиколка на стадиона с велосипед. За всички участници организаторите бяха предвидили в края на състезанието вкусен обяд на полеви условия и безалкохолни питиета.

Назад