Община Якоруда, България Home Page
Община Якоруда, България Home Page
 
bg
Ски

Известната спортна фамилия в Германия - Бургхард Хок и Гертруд Хок, близки на списващия страницата инж. Светослав Похлупков, дадоха силен тласък за развитието на ски спорта в Якоруда с дарението им на ски и ски оборудване.

   Pratka14.JPGИзвестните спортни деятели в областта на волейбола Първан Станков и туризма Красимир Николов, приемат пратката с децата на Якоруда.
     
RMana.JPGФамилия -Hock- в Рилския манастир - чрез преход осъществен от туристическия гид Красимир Николов - Якоруда, х. "Грънчар", х. "Рибни езера" - Рилски манастир.  Tr1.JPGСпортен зимен празник на х. Трещеник, реализирани с инициативата са СОУ "Кирил и Методий" - гр. Якоруда
     
P1010003.JPGТренировки на отбора в местостта "Трещеник" - Якоруда. С отлично подготвено трасе от фирма "Карекс" и управата на вила "Десислава". 

semkovo.JPG

Първи победи на ски клуб "Якоруда" с треньор инж. Светослав Похлупков - с купите малката Марго Ботушанова и Надежда Мунева взели първи мяста в различните възрастови групи, второ място за Георги Ройнев, Мехмед Кьоров, Ангела Мунева, трети места за Елвер Иброшев и Стиви Ройнев на отлично организираните състезания Бела Белица - Семково с голям паричен награден фонд.
     
Kanki_copy.jpgЯкоруда са най-активни и на ледената пързалка в Банско.
  P1030093.JPG Все повече деца искат да карат ски, а условията за такива в местността "Трещеник" непрекъснато се подобряват!

P2090017.JPG
*голям размер
Д-р Бозова си мислеше, че не е във възможностите и да се научи да кара ски, а сега голямата и тръпка е да търси все по-стръмни писти и екстремни преживявания...  
                                        Д-р Бозова и Фатмето Парова нямат време за снимки, те бързат да юрнат по пистата под връх "Тодорка" и по най-бърз начин да свият за "Томба". Страхът от страмното отдавна отмина... "Ските ли, че няма нищо по просто?" :) 
P3030078.JPG